Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

2ο Πανευρωπαϊκό Βραβείο Young Reporters for the Environment

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!

Το 2ο Πανευρωπαϊκό Βραβείο των Νέων Δημοσιογράφων για το Περιβάλλον απονεμήθηκε στο Γυμνάσιό μας!

 Ο FEE, Διεθνής Συντονιστής του Δικτύου ΠΕ “Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον”, του οποίου Εθνικός Συντονιστής στην Ελλάδα είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, διεξάγει κάθε χρόνο Διεθνή Διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου άρθρου, φωτογραφίας και βίντεο με περιβαλλοντικό περιεχόμενο.

Συνολικά συμμετείχαν 22 χώρες με πάνω από 155 συμμετοχές σχολείων. Οι νικητές επιλέχτηκαν από εκπροσώπους των UNESCO, UNEP, EEA, IIEEE και του FEE. Η ποιότητα των συμμετοχών ήταν φέτος πολύ υψηλή, παρόλο το νεαρό της ηλικίας των συμμετεχόντων, συνδέοντας την επιστήμη και την πολιτική με τα εκάστοτε περιβαλλοντικά τοπικά θέματα.
Από την Ελλάδα συμμετείχαν πέντε σχολεία από το δίκτυο «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον», εκ’ των οποίων το ένα από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τα υπόλοιπα τέσσερα από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Η Ελλάδα φέτος κατάφερε την πιο σημαντική ως τώρα διάκριση για την χώρα μας, κατακτώντας τη 2η θέση στην κατηγορία των 11-14 ετών, με το βίντεο με θέμα «Κορώνεια - παρελθόν, παρόν, …. μέλλον;», που παράχθηκε από την δημοσιογραφική μας ομάδα!!!!!
Το βίντεο υπάρχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα μας και στο Youtube και είναι στα Αγγλικά.
Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα, στις καθηγήτριές τους που τους ενέπνευσαν και τους καθοδήγησαν αλλά και σε όποιον συνέβαλε στην ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου